Online knjigovodstvo: brži i jednostavniji način vođenja knjiga

Uvođenjem modernih komunikacijskih tehnologija tržište se ubrzalo te polako nestaju geografske barijere. Ta činjenica dovodi do toga da se sve veći broj tvrtki odlučuje za online knjigovodstvo.

Danas je svejedno gdje obavljate poslovanje i da li je mjesto gdje tražite knjigovodstveni servis neki drugi grad budući se većina komunikacije obavlja elektroničkim putem (mobitel, telefon, e-mail, Viber….).

Značajna ušteda vremena

U slučaju online knjigovodstva ulazni dokumenti šalju se putem e-maila, faxa, pošte ili clouda u knjigovodstveni servis. Nema potrebe za osobnom dostavom dokumenata na lokaciju servisa, a originale tvrtka arhivira kod sebe. Nakon knjiženja, servis formira obrasce koje klijentu šalje internetom na potpis. 

Bez obzira na način vođenja računovodstva, knjigovodstveni servis odgovara za ispravna knjiženja dostavljene dokumentacije te pripremu svih zakonskih izvještaja u propisanim rokovima, a vlasnik firme odgovara za čuvanje dokumentacije i njezinu vjerodostojnost, istinitost i ispravnost.

Jeftinija usluga

Online knjigovodstvo ima glavnu prednost u brzini dobivanja informacija i mogućnosti pregleda vlastitog poslovanja. Cijena online knjigovodstva je u pravilu niža, jer nema dvostrukog unosa dokumenata (IRA, izvodi…).

Također, cijene knjigovodstvenih usluga se razlikuju po gradovima, a za razliku od toga online knjigovodstvo ima ujednačene cijene u cijeloj Hrvatskoj.

Tu naročito profitiraju tvrtke iz većih gradova, gdje ponekad cijene online knjigovodstva mogu biti i duplo niže od cijena klasičnog knjigovodstva.

Obratite se s povjerenjem SAS knjigovodstvu: zatražite ponudu, odaberite neki od paketa ili dogovorite savjetovanje.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *